Pregledi u trudnoći i pretrage u trudnoći

Porodništvo

Porod i skrb oko majke i djeteta tijekom porođaja jedan je od najdinamičnijih dijelova ove struke. No sam termin porodništvo ukazuje na puno širi spektar rada liječnika koji je završio navedenu specijalizaciju: porodničar (opstetričar) se bavi ženom i njenom trudnoćom, praćenjem, održanjem i liječenjem poremećaja trudnoće. Porodništvo je i za samog ginekologa iznimno lijepi dio njegovog poziva. Dio razloga leži u činjenici da su najbrojnije potpuno zdrave trudnice koje nose zdravu dječicu.

Prilikom svakog pregleda za majku je najveća radost spoznaja da njeno dijete lijepo napreduje. Za njenog ginekologa je također posebno veselje kad to može potvrditi i majku tim obradovati i uliti joj potrebni mir i sigurnost.

Kod poteškoća postizanja ili održanja trudnoće, dio se pregleda, dijagnostike i liječenja preklapa s ginekologijom. I nakon poroda, punih 6 tjedana, briga o ženi spada u područje porodništva. To razdoblje nazivamo babinjama ili puerperijem. Brigu o djetetu unutar mjesec dana od poroda vodi neonatolog, a kasnije pedijatar. Neonatologija spada u dio pedijatrije. Iako bi optimalno bilo da jedna medicinska struka brine o majci i novorođenčetu, koji su neodvojivi spoj dva bića, današnja medicina se toliko razgranala da je takav pristup nemoguć.

U poliklinici Adarta s velikom pozornošću brinemo o Vama i Vašem potomstvu. Racionalnim pristupom dijagnostici i pažljivo odabranim pretragama nastojimo steći i opravdati Vaše povjerenje i uliti Vam sigurnost za Vas i Vaše dijete.

Posebno nam je važna kvalitetna komunikacija: na svako Vaše pitanje dobiti ćete cjeloviti odgovor. Ukoliko na nešto ne znamo odgovoriti, potruditi ćemo se pribaviti Vam informaciju u najkraćem mogućem roku. Potpuno zadovoljna i mirna trudnica jedan je od temeljnih mota naše poliklinike.

content Pregledi u trudnoći i pretrage u trudnoći

Tečaj za trudnice Poliklinika Adarta

20.03.2019.

Tečaj za trudnice “Priprema za prirodnu trudnoću, porod, dojenje i roditeljstvo”

 

 

Edukacija se temelji na dosadašnjim održanim radionicama za trudnice, te je proširen sadržajem za kojim se pokazao znatni interes. Htjeli smo napraviti…

Nove djelatnosti u Poliklinici Adarta

10.02.2019.

S velikom radošću Vas obavještavamo kako je u ponudi Poliklinike Adarta od sada i djelatnost pedijatrije, dermatologije, centra za ultrazvuk te dječje i adolescentne psihologije, sa svim testovima koje pokrivaju tu dob.

Pod vodstvom vms….

Shiatsu i bol

01.09.2015.

Milijuni ljudi se svakodnevno susreću s različitim vrstama tjelesne boli. Boli nas zub, glava, leđa, želudac i tako, čini se, u nedogled. Naučeni smo živjeti s boli, smatramo ju normalnim stanjem i sve se…

Shiatsu tretman – iscjeljujući dodir

19.05.2015.

Piše: Jelena Krajcer

Shiatsu tretman traje oko sat vremena i uključuje uvodni razgovor, dijagnostiku, sam tretman i savjetovanje na kraju. Izvodi se na posebnoj strunjači na podu, a primatelj tretmana je obučen u udobnu pamučnu…

SHIATSU – Povratak ravnoteži

31.03.2015.

Piše: Jelena Krajcer

Podrška zdravlju, vraćanje vitalnosti, svjesni dodir, pokret, pritisak (palcem, dlanom, laktom, koljenom,stopalom), jin – jang, tretiranje energetskih meridijana…samo su neki od pojmova kojima možemo opisati tehniku rada na tijelu poznatu kao –…