Želite da vaše lice bude mladenački glatko i sjajno? Saznajte kako vam u tome može pomoći mezoterapija, kako se provodi, koji su efekti i kada započeti s mezoterapijom.

Što je mezoterapija?

Mezoterapija je nekirurška i neinvazivna metoda estetske dermatologije kojom revitaliziramo i regeneriramo kožu. Provodi se injektiranjem koktela vitamina, minerala, antioksidansa, neumrežene hijaluronske kiseline i drugih aktivnih tvari u srednji sloj kože. Budući da je iznimno učinkovita, a rezultati su vidljivi odmah, mezoterapija je vrlo popularan tretman za vraćanje elastičnosti, sjaja i tonusa kože na licu, vratu, u području dekoltea ili na rukama.

Koje su koristi od tretmana mezoterapije?

Mezoterapijom koža dobiva snažnu dozu tvari neophodnih za hidratizaciju i dubinsku revitalizaciju. Zahvaljujući tome, koži se vraća svježina, sjaj i glatkoća. Reduciraju se sitne bore, a bolja cirkulacija osigurava kvalitetniju izmjenu tvari, vitalnost svih kožnih tkiva i detoksikaciju. Osim popravljanja tonusa kože, mezoterapija pomaže i kod problema s pigmentacijom, problema s aknama i ožiljcima od akni.

Kad je idealno vrijeme za početak korištenja mezoterapije?

Koža je na vrhuncu svoje ljepote i sjaja u ranim dvadesetim. Kako bi se preveniralo starenje i sačuvalo mladenačku ljepotu kože, preporučuje se početak mezoterapije u kasnim dvadesetim godinama. Time čuvamo kožu u njezinom idealnom stanju i omogućavamo joj da se obnavlja i očuva prije nastanka vidljivih bora i drugih oštećenja. Naravno, nikad nije kasno – „serum mladosti“ učinit će puno za vašu kožu u svakoj dobi.

Tko je kandidat za mezoterapiju?

Ako primijetite da je vaša koža postala sivkasta, bez sjaja, a smetaju vam i vidljive sitne bore – mezoterapija je idealan tretman za vas. Također, može puno pomoći suhoj koži i koži oštećenoj UV zračenjem. Vidljivi znakovi starenja kože posljedica su opadanja razine kolagena, elastina i hijalurona, što je normalan proces koji se događa s godinama. Zato je važno osigurati koži dovoljni razinu ovih tvari – što radimo putem mezoterapije. Čim koži vratimo kolagen, elastin i hijaluron, zamjećujemo povratak elastičnosti, glatkoće i sjaja. Komponente kože koje s godinama gubimo.

Kako djeluje mezoterapija?

Mezoterapija se obavlja nakon pregleda kojim se utvrđuju individualne potrebe (količina ovisi o godinama, stanju i potrebama kože).

Postupak se obavlja mikroinjekcijama u srednji sloj kože, odakle hranjive tvari stižu u dublje slojeve. Bogat sastav mezoterapijskog pripravka potiče fibroblaste na produkciju  kolagena, elastina i međustanične tvari, a stanice postaju otpornije na oštećenja slobodnim radikalima. To rezultira popravkom tonusa i oporavkom kože, koja postaje sjajnija, zategnutija i elastičnija.

Koje su posebnosti tretmana?

Mezoterapija je u potpunosti prilagođena individualnim potrebama osobe. Zrelija koža, na primjer, treba veću količinu hijaluronske kiseline u odnosu na kožu osobe u kasnim dvadesetim. Budući da je mezoterapija izvrstan tretman s brzim i odmah vidljivim učinkom, stručnjaci je nerijetko koriste kao nadopunu drugim postupcima pomlađivanja. Moguća je i mezoterapija bez igle, upotrebom ultrazvuka. Ipak, rezultati su bitno bolji kad se tretman provodi klasičnom metodom, uz pomoć igle. Stručnjaci smatraju kako uz hranjive tvari na učinak mezoterapija pozitivno utječe i sam mehanički postupak injektiranja kojim se potiče proizvodnja kolagena.

Je li tretman bolan?

Tretman traje oko 30 min a izvodi se uz anestetsku kremu i iznimno tankim iglama, što osigurava minimalnu bolnost i odlično podnošenje postupka.

Kada su vidljivi rezultati?

Rezultati mezoterapije vidljivi su odmah nakon tretmana, što je čini veoma popularnim estetskim zahvatom. Ako želite zablistati na važnim događanjima i životnim prekretnicama, mezoterapija je uvijek dobar izbor brzinskog i efikasnog pomlađivanja. Rezultati uglavnom traju 6-9 mj.

Koliko često je potrebno dolaziti na tretmane kako bi se postigli idealni rezultati?

Ovisno o stanju kože, liječnik će najčešće predložiti 3 do 5 tretmana koji se rade u razmacima od 2-4 tj. To je obično dovoljno da se postignu svi željeni rezultati – koža postaje glatka, sjajna i vidljivo boljeg tonusa, bore su reducirane, a pigmentacije i ožiljci postaju manje vidljivi. Kako bi se takvo stanje kože održalo, dovoljno je obnoviti mezoterapiju jednom u nekoliko mjeseci.

Koja je cijena postupka?

Cijena tretmana je 900 kuna, ali točna cijena ovisi o tome gdje radite mezoterapiju odnosno koja sve područja želite tretirati.

Poslije zahvata: Svakodnevne zadatke možete obavljati odmah nakon zahvata.

Postupak nakon mezoterapije:

  • izbjegavati sunce i sunčanje
  • poslije tretmana se ne savjetuje intenzivno vježbanje 2-3 dana
  • treba izbjegavati tuširanje vrućom vodom narednih 10 sati
  • izbjegavati solarij, saunu

Preporuča se kod svih zdravih osoba, ukoliko nisu alergični na neki sastojak koji se unosi u kožu lica. Moguće je raditi mezoterapiju lica bez obzira na godine, međutim, ona nije preporučljiva za trudnice i dojilje, dijabetičare, alergičare, autoimunih bolesti, osoba oslabljenog imuniteta i sl.

Također se ne preporuča kod:

  • akutnih infekcija (herpes, visoka temperatura)
  • alergija
  • aktivnih ekcema na licu
  • upaljenih akni
  • aktivne rozaceje
  • psorijaze i dermatitisa

Za sve detaljnije informacije stojimo Vam na raspolaganju,

Tajana Gudlin Sbull, dr. med. spec. ORL i Vaš Adarta Team!

RADNO VRIJEME: OD PONEDJELJKA DO PETKA 07:00 - 22:00 SATA.

Poliklinika Adarta