Hijaluronski fileri i Botox u Adarti!

Hijaluronski fileri i Botox u Adarti!

Novost u Adarti nije ni hijauloronski filer ni botulinski toksin (botox), no novost je svakako da će ubuduće takve zahvate, uz dr.Gojčetu Burnić raditi i naš dr.Jukić, koji osim što brine za unutarnje zdravlje žena, sada se sa njim možemo posavjetovati i za estetski izgled lica!

Starenje ljudske kože složen je biološki proces, koji još nije u potpunosti istražen. Rezultat je dva biološki neovisna procesa. Prvo je unutarnje ili urođeno starenje, nepredvidljiv proces, koji utječe na kožu u istom obrascu kao i na sve unutarnje organe. Drugo je vanjsko starenje, koje je rezultat izloženosti vanjskim čimbenicima, uglavnom ultraljubičastom (UV) zračenju.
Starenje kože povezano je i s gubitkom vlažnosti kože. Ključna molekula koja sudjeluje u vlažnosti kože je hijaluronan ili hijaluronska kiselina (HA), s jedinstvenom sposobnošću vezanja i zadržavanja molekula vode.
Sve ubrzanijim ritmom života, na žalost imamo sve manje vremena za sebe i svoje zdravlje, pa nam samim time pati i koža, što se najviše očituje sve ranijom pojavom sitnih bora.

Hijaluronska kiselina, poznata i kao hijaluronan, prozirna je gusta tvar koju prirodno proizvodi naše tijelo. Najveće količine nalaze se u našoj koži, vezivnom tkivu i očima. Njezina glavna funkcija je zadržavanje vode kako bi vaše tkivo bilo dobro podmazano i vlažno. Hijaluronska kiselina ima različite svrhe. Mnogi je uzimaju kao dodatak prehrani, postoji u kremama, ali koristi se i u kapima za oči i injekcijama. 
Bioinžinjerizirani fileri hijaluronskom kiselinom omogućuju sigurno i učinkovito povećanje odabranih područja lica, te zaglađivanja drugih. Kombinirani tretman botulinum toksinom ( botoxom) može poboljšati učinke i dugovječnost za čak 50 posto. Ključne komponente za optimalnu primjenu filera uključuju pravilnu anatomsku procjenu ili kombiniranje različitih filera na temelju veličine čestica, promjenu dubine ubrizgavanja, primjenom različitih tehnika ubrizgavanja i zajedničku primjenu botulinskog toksina, kada je tako dogovoreno. 
Postojeće tehnike ne kirurškog pomlađivanja lica i oblikovanja kontura hijaluronskom kiselinom su sigurne, učinkovite i dugotrajne.

Botox se već godinama koristi za uspješno liječenje bora i nabora lica. Botox je ime toksina koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum.
Botox blokira signale koji putuju iz živaca u mišiće. Ubrizgani mišić se ne može pomicati, te je to ključan razlog opuštanja i omekšavanja bora.
Botox se najčešće koristi na borama čela, borama mrštilicama i borama smijalicama.  
Tretman Botoxom traje samo nekoliko minuta i ne zahtijeva anesteziju. Botox se ubrizgava finom iglom u određene mišiće. Kod ubrizgavanja botoxa, postoji samo mala nelagoda.
Potrebno je 7 do 14 dana da u potpunosti dođe do željenog učinka, preporuka je da se alkohol ne konzumira barem tjedan dana prije postupka. Dva tjedna prije postupka trebali biste prestati uzimati aspirin i protuupalne lijekove kako biste smanjili modrice koje su moguće kod takvog zahvata.
Učinci Botoxa trajat će tri do šest mjeseci. Kako se mišićno djelovanje postupno vraća, linije i bore počinju se ponovo pojavljivati i potrebno ih je ponovno tretirati. Bore se često s vremenom javljaju sve manje izražene.

Za sve dodatne informacije i konzultacije, Vaš Adarta team stoji Vam na raspolaganju!

Komentari

Ostavite komentar