Ukratko o našem timu

Naš tim čine iskusni i priznati medicinski stručnjaci koji su prepoznati kao jedan od vodećih stručnjaka u svojim područjima kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Naš tim se sastoji od vrhunskih ginekologa, pedijatra, opstetičara, radiologa i mnogih drugih. Tim poliklinike je ostvario brojna priznanja na unapređenju medicinske prakse uopšte kod nas.

Vrhunski tim liječnika

Ponosni smo na naše liječnike!

Dr. Aleksandar Jukic, Poliklinika Adarta

Aleksandar Jukić, dr. med.

Ginekolog i opstetičar, subspecijalist fetalne medicine i opstetricije

Dr. Aleksandra Jukića ne treba posebno predstavljati: nakon specijalizacije iz ginekologije provodi dugi niz godina u rađaonici i odjelu perinatologije te stječe bogato iskustvo, kako iz subspecijalističkog područja patologije trudnoće, tako iz tehnika rađanja, te je utemeljitelj tehnike prirodnijeg poroda u suvremenoj rađaonici, tadašnjeg radnog mjesta – Opće bolnice Varaždin.

U svojem radu ne zanemaruje široki segment subspecijalističkih grana ginekologije, od uroginekologije do ginekološke onkologije.

Polaganjem ispita ultrazvučne dijagnostike dojke zaokružuje svoju temeljnu edukaciju dijagnostike, praćenja i liječenja ženskog zdravlja te 2010. godine otvaranjem Poliklinike Adarta Varaždin prelazi u privatnu praksu, a par godina kasnije preuzima i dio posla ambulante za primarnu zdravstvenu zaštitu žena u Novom Zagrebu.

Područje fitoaromaterapije dr.sc. Stribora Markovića je od posebnog interesa ovog liječnika, kao i suradnja s kolegicom i profesionalnom partnericom u Poliklinici Artemeda – dr. Natašom Šemnički.

Dejan Balažin, dr. med.

Pedijatar, uži specijalist iz pedijatrijske nefrologije

Voditelj Odjela za pedijatriju, Županijske bolnice Čakovec 17- godišnje iskustvo u radu s djecom, rad u bolničkim uvjetima, poliklinici, rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti djece.

Područja od užeg interesa
pedijatrijska nefrologija (uroinfekcije, anomalije mokraćnog sustava, poremećaji mokrenja)
pedijatrijska endokrinologija (poremećaji štitnjače, preuranjeni ili zakašnjeni pubertet, niski rast)
hipertenzija, pretilost
dijagnostika: UZV urotrakta, 24-mjerenje art. krvnog tlaka(KMAT)

Igor Šegović, dr. med.

Pedijatar, subspecijalist iz pedijatrijske gastroenterologije, hepatologije i prehrane

Rođen sam 1982.godine u Čakovcu. Radim na odjelu pedijatrije u bolnici Čakovec kao specijalist pedijatrije i subspecijalist iz dječje gastroenterologije. Osim općih i najčešćih bolesti u dječjoj dobi kao što su infekcije dišnog i probavnog sustava, najviše se bavim liječenjem djece sa bolovima u trbuhu, djecom sa opstipacijom ili proljevom, slabijim napredovanjem na tjelesnoj masi, djecom sa poremećenim nalazima jetre, pretilom djecom, djecom sa poremećajem prehrane, djecom sa alergijama na hranu, djecom sa gastroezofagealnim refluksom, ali i bilo kojom bolešću iz područja pedijatrije. Na linku: https://emedjimurje.rtl.hr/vijesti/drustvo/3046185/igor-segovic-lijecnik-koji-suzbija-djecji-strah-od-bijele-kute/ se možete detaljnije upoznati sa mnom i mojim radom. U mom su radu dijete kao pacijent i njegov roditelj uvijek na prvom mjestu. Sudjelujem u radu Crvenog križa kroz aktivnosti suzbijanja straha djece od bijele kute (Bolnica za medvjediće u vrtićima) te sam autor publikacije „Pravilna primjena antibiotika kod liječenja djece“. Potpredsjednik sam Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u Međimurskoj županiji te se kroz različite moguće načine trudim da pacijentima približim njihova prava. Aktivno se zalažem za približavanje odjela pedijatrije i pedijatrije kao struke prema roditeljima te mi je jedan od glavnih ciljeva suzbijanje straha djece od bijele kute. Pišem o različitim bolestima u novinama čime doprinosim edukaciji stanovništva o raznim bolestima. kod djece. Predajem u Srednjoj školi Čakovec predmet „Anatomija i fiziologija“. Vrlo sam ponosan na svoju facebook stranicu „Pitaj pedijatra“ preko koje sam pomogao tj.odgovorio na više od 10000 pitanja zabrinutih roditelja. Predavač sam na raznim tribinama („Cijepljenje“, Opstipacija u dječjoj dobi, Predavanja u dječjim vrtićima o aktualnim temama…). Član sa tima Littledot aplikacije pod vodstvom pedijatra prof.dr.sc.Milivoja Jovančevića.

Ivan Klaneček, dr. med.

Radiolog, subspecijalist ultrazvuka

Dina Fištrek, dr. med

Radiolog

Ivana Risek, dr. med.

Ginekolog i opstetričar, subspecijalist ginekološke endokrinologije i humane reprodukcije

Svoju edukaciju s područja ginekologije i opstetricije dr. Ivana Risek je započela i stekla edukacijom i radom kroz odjele Djelatnosti za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin, Klinike za ženske bolesti i porode Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Petrova, te brojnim inozemnim i tuzemnim tečajevima, edukacijama i radionicama kao i u privatnim centrima za humanu reprodukciju. Empatičnost i predanost radu, kroz brigu i skrb za pacijenta i njegove potrebe te potrebe profesionalne zajednice – kao kvalitete su prepoznate kod dr. Risek te ju imenuju za voditelja Djelatnosti za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin.
Profesionalni cilj dr. Risek je svoje subspecijalistično znanje i težnje pretočiti u praktični rad proširenjem Poliklinike Adarta za segment humane reprodukcije i potpomognute oplodnje.

Ivo Bilopavlović, dr.med.

Ginekolog i opstetričar

Sandra Banek, dr. med.

Radiolog, subspecijalist iz užeg područja UZV

Specijalistički ispit iz radiologije sam položila 2007 .

Subspecijalistički ispit sam obavila 2018 godine-te sad nosim titulu radiolog-subspecijalist iz užeg područja ultrazvuka.

Radim 18 godina u Opcoj bolnici VARAZDIN

Osim opce radiologije, vladam specijalnim znanijima sa područja ultrazvuka.

Obavljam kompletnu dijagnostiku dojki uz citološku evakuaciju, ultrazvuk limfnih čvorova, štitnjače i vrata, abdomena, muskuloskeletalnog ultrazvuka te uzv vena.

Doroteja Bosilj, dr. med.

Radiolog, subspecijalist ultrazvuka

Sanda Gojčeta Burnić, dr. med.

Dermatolog i venerolog

Diplomirala 2005. godine na Medicinskom Fakultetu u Rijeci.

Od 2009. godine zaposlenik OB Varaždin, specijalizirala dermatologiju i venerologiju u Klinici za dermatovenerologiju KBC Zagreb (Šalata);

Za vrijeme specijalizacije i rada sudjelovala aktivno i pasivno na brojnim domaćim i stranim kongresima.

Posebna područja profesionalnih interesa
Dermatoskopija pigmentnih promjena
Alergologija i alergijske dermatoze
Genitalne dermatoze i spolno prenosive bolesti
Mali kirurški zahvati
Dječja dermatologija

Ivana Domislović

Dipl.ing.agr. univ. spec. nutricionizma

Antonela Brajković Cesar

Porodna edukatorica

Završila sam prvu obuku za doule u organizaciji Dona International udruge u Hrvatskoj, u svibnju 2013. godine i danas sam certificirana porodna doula.

Također, završila sam i obuku za postpartum doulu u sklopu australskog Newborn Mothers Collective-a. Ali prije svega sam supruga i majka troje predivnih živahnih mališana: Eme (13), Petra (9) Leonarde (7).

Svi troje rođeni su na stolčiću u varaždinskom rodilištu, s time da je Ema bila prva beba rođena u Varaždinu na stolčiću na Staru godinu 2005.! Rekla bih da je tu sve nekako i počelo…

Cijela moja priča o spoznaji svih mogućnosti i snage ženskog tijela započinje prije nešto više od 13 godina, kada sam se spremala na ovaj svijet donijeti svoju prvu djevojčicu na što prirodniji način u nekom od naših rodilišta. Jedino što sam tada znala, osjećala i intuitivno željela bilo je da se tijekom poroda krećem te mi nije bilo nikako logično niti jasno zašto bih trebala roditi ležeći na krevetu?!

Tu kreće moja potraga za nekim tko bi mi mogao pomoći da do toga i dođem… Danas je biti doula za mene poziv, u pravom smislu te riječi, i živim ga srcem i dušom! Educiram i informiram žene o trudnoći i porodu, njihovim mogućnostima i pravima, pratim ih kroz trudnoću i na samom porodu, te također u periodu postpartuma (6 tjedana poslije poroda).

Čast mi je biti uz ženu u tim trenucima, pomoći joj, pružiti utjehu, potporu i oslonac, biti tu uz nju i za nju, što god ona odabrala i odlučila! Oduvijek sam bila sklona boriti se za prava žena, a sada to napokon mogu provoditi i u praksi i zbilja uživam u tome. 1.12.2015. ostvarila sam svoj dugoočekivani san i otvorila svoj (ujedno i prvi!) doula obrt DOULA ANTONELA u Varaždinu.

Moram reći da je oko mene vladao skepticizam i nepovjerenje ali ja sam duboko u sebi znala koje su mi namjere i da sve to ima smisla, te hrabro odlučila i rekla “IDEM”. Osim što pratim žene u ovom posebno važnom periodu njihovog života, veliko mi je veselje i zadovoljstvo baviti se edukacijom i vođenjem Tečaja za trudnice o prirodnom porodu, te ostale edukativne radionice, druženja, programe podrške i slično, za mene je to veliki izazov ali smatram da na taj način mogu pomoći većem broju žena i sitnim koracima povratiti vjeru u žensko tijelo, žensku snagu i povjerenje u prirodni proces kao što je porod.

Od 23.05.2019. ponosno nosim titulu i porodne edukatorice, tj. certificirane voditeljice Tečaja za trudnice, edukacija koju sam završila u sklopu Erasmus 3P+ projekta Udruge RODA, u prvoj generaciji porodnih edukatorica u Hrvatskoj.

Kontinuirano se educiram, odlazim na sve konferencije, seminare i edukacije vezane uz trudnoću, porod i dojenje koje se odvijaju kod nas i u susjednim zemljama jer uvijek trebamo biti u tijeku sa novim znanstvenim saznanjima i upijati praktične savjete iskusnijih od nas.

Maja Sabolić

fizioterapeutkinja i doula

Fizioterapeutkinja sam, doula i mama dviju sretnih i zdravih djevojčica.

Kroz svoj rad u Sani pružam kvalitetnu podršku mami nakon porođaja, a koja se temelji na neuroznanosti, izgradnji podrške i vraćanje tradiciji gdje se žena slavi kao majka.

Za vrijeme babinja tu sam uz tebe, slušam te u tvojim željama, potičem te da razumiješ potrebe svoje bebe i omogućavam ti da brineš za svoje potrebe.

Educiram roditelje kako bi se uspješno snašli u novoj ulozi te kako bi znali pružiti razvojnu podršku svom djetetu. Kroz tehnike baby handlinga, masaže, razvojnih igara te kvalitetnog provođenja vremena s bebom, bit ćete sigurni kako stvoriti zadovoljnu obitelj kakva zaslužujete biti.

U slučajevima narušenog zdravlja vas i vašeg djeteta, kroz metode manualnih terapija i terapijskih vježbi pomažem vam da uspostavite ravnotežu organizma.

Broj Zaposlenih
13
Zadovoljnih Pacijenata
4000+
Ozbiljni Slučajevi
2500