Ukratko o našem timu

Vedri, susretljivi i stručni djelatnici koji će poduzeti sve da naši pacijenti očuvaju ili postignu optimalno zdravlje – to bi bio najkraći opis našeg tima. Stalnim usavršavanjem, koje je postalo sastavni dio svakodnevice naše struke, trudnimo se liječiti naše pacijente provjerenim i novim metodama s najvišim standardima medicinske prakse.

Odabrani tim liječnika

Usluga individualno prilagođena svakom pacijentu!

Dr. Aleksandar Jukic, Poliklinika Adarta

Aleksandar Jukić, dr. med.

spec. ginekologije i opstetricije, subspecijalist fetalne medicine i opstetricije

Dr. Aleksandra Jukića ne treba posebno predstavljati: nakon specijalizacije iz ginekologije i opstetricije provodi dugi niz godina u rađaonici i odjelu perinatologije te stječe bogato iskustvo, iz subspecijalističkog područja patologije trudnoće, tehnika rađanja, te je jedan od utemeljitelja tehnika prirodnijeg poroda u suvremenoj rađaonici.
U svojem radu ne zanemaruje široki segment subspecijalističkih grana ginekologije, od uroginekologije do ginekološke onkologije.
Polaganjem ispita ultrazvučne dijagnostike dojke zaokružuje svoju temeljnu edukaciju dijagnostike, praćenja i liječenja ženskog zdravlja te 2010. godine otvaranjem Poliklinike Adarta Varaždin prelazi u privatnu praksu, a 2018. godina otvara Polikliniku Artemeda Zagreb, Trnje. Stalno praćenje novih trendova u struci i dodirnim područjima te otvoren pristup i dostupnost svojim pacijentima - glavne su značajke ovog liječnika.

Dejan Balažin, dr. med.

Pedijatar, uži specijalist iz pedijatrijske nefrologije

Voditelj Odjela za pedijatriju, Županijske bolnice Čakovec 17- godišnje iskustvo u radu s djecom, rad u bolničkim uvjetima, poliklinici, rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti djece.

Područja od užeg interesa
pedijatrijska nefrologija (uroinfekcije, anomalije mokraćnog sustava, poremećaji mokrenja)
pedijatrijska endokrinologija (poremećaji štitnjače, preuranjeni ili zakašnjeni pubertet, niski rast)
hipertenzija, pretilost
dijagnostika: UZV urotrakta, 24-mjerenje art. krvnog tlaka(KMAT)

Ivan Klaneček, dr. med.

specijalist radiologije, subspecijalist ultrazvuka

Dr. Klaneček je jedan od najiskusnijih liječnika našeg tima. Kao dugogodišnji voditelj Djelatnosti radiologije Opće bolnice Varaždin, stječe osebujno iskustvo u diferentnoj dijagnostici patoloških stanja abdomena, glave i vrata, krvožilnog te koštano - mišićnog sustava. Brz i precizan u svom radu a mirna nastupa, svojim pacijentima ulijeva sigurnost i jamstvo za najbolju dijagnostiku.

Dina Fištrek, dr. med

spec. radilogije

Ovu specijalisticu radiološke dijagnostike krasi iznimna raznolikost vladanja radioloških vještina od ultrazvučnih pregleda dječjih kukova do fine dijagnostike oštećenja struktura ramena i sustava za kretanje općenito. Uvijek vedra, empatična i pozitivna, doktorica Fištrek je jedna od omiljenih liječnica među malim i velikim pacijentima.

Ivana Risek, dr. med.

spec. ginekologije i opstetricije, subspecijalist ginekološke endokrinologije i humane reprodukcije

Svoju edukaciju s područja ginekologije i opstetricije dr. Ivana Risek je započela i stekla edukacijom i radom kroz odjele Djelatnosti za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin, Klinike za ženske bolesti i porode Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Petrova, te brojnim inozemnim i tuzemnim tečajevima, edukacijama i radionicama kao i u privatnim centrima za humanu reprodukciju. Empatičnost i predanost radu, kroz brigu i skrb za pacijenta i njegove potrebe te potrebe profesionalne zajednice – su temeljne značajke ove vrsne liječnice. Dr. Risek je dugogodišnja voditeljica Djelatnosti ginekologije i opstetricije, Opće bolnice Varaždin.
Profesionalni cilj dr. Risek je svoje subspecijalistično znanje i težnje pretočiti u praktični rad proširenjem Poliklinike Adarta za segment humane reprodukcije i potpomognute oplodnje.

Ivo Bilopavlović, dr.med.

spec. ginekologije i opstetricije, subspecijalist fetalne medicine i opstetricije

Sandra Banek, dr. med.

spec. radiologije, subspecijalist iz užeg područja ultrazvučne dijagnostike

Gotovo 20 godina u struci, dr. Banek je prepoznata kao vrsni dijagnostičar i svestrani radiolog s brojnim subspecijalističkim vještinama i znanjima u struci. Niz godina je vodila Ligu za borbu protiv rak dojke varaždinske županije. Od 2018. godine je subspecijalist užeg područja ultrazvučne dijagnostike. Uže područje rada dr. Banek su citopunkcije promjena dojki, ultrazvuk limfnih čvorova, štitnjače, vrata, abdomena, muskuloskeletalnog ultrazvuka te ultrazvuk vena.

Sanda Gojčeta Burnić, dr. med.

spec. dermatologije i venerologije

S dugogodišnjom dermatološko - venerološkm praksom i svojom orjentiranošću k pacijentima i njihovim tegobama, doktorica Gojčeta Burnić je jedna od najomiljenijih dermatologa u Županiji.
Posebna područja profesionalnih interesa ove liječnice su: dermatoskopska analiza pigmentnih promjena kože, alergologija i alergijske dermatoze, genitalne dermatoze i spolno prenosive bolesti, dječja dermatologija te mali kirurški zahvati.

Ivana Domislović

Dipl.ing.agr. univ. spec. nutricionizma

Antonela Brajković Cesar

Porodna edukatorica

Završila sam prvu obuku za doule u organizaciji Dona International udruge u Hrvatskoj, u svibnju 2013. godine i danas sam certificirana porodna doula.

Također, završila sam i obuku za postpartum doulu u sklopu australskog Newborn Mothers Collective-a. Ali prije svega sam supruga i majka troje predivnih živahnih mališana: Eme (13), Petra (9) Leonarde (7).

Svi troje rođeni su na stolčiću u varaždinskom rodilištu, s time da je Ema bila prva beba rođena u Varaždinu na stolčiću na Staru godinu 2005.! Rekla bih da je tu sve nekako i počelo…

Cijela moja priča o spoznaji svih mogućnosti i snage ženskog tijela započinje prije nešto više od 13 godina, kada sam se spremala na ovaj svijet donijeti svoju prvu djevojčicu na što prirodniji način u nekom od naših rodilišta. Jedino što sam tada znala, osjećala i intuitivno željela bilo je da se tijekom poroda krećem te mi nije bilo nikako logično niti jasno zašto bih trebala roditi ležeći na krevetu?!

Tu kreće moja potraga za nekim tko bi mi mogao pomoći da do toga i dođem… Danas je biti doula za mene poziv, u pravom smislu te riječi, i živim ga srcem i dušom! Educiram i informiram žene o trudnoći i porodu, njihovim mogućnostima i pravima, pratim ih kroz trudnoću i na samom porodu, te također u periodu postpartuma (6 tjedana poslije poroda).

Čast mi je biti uz ženu u tim trenucima, pomoći joj, pružiti utjehu, potporu i oslonac, biti tu uz nju i za nju, što god ona odabrala i odlučila! Oduvijek sam bila sklona boriti se za prava žena, a sada to napokon mogu provoditi i u praksi i zbilja uživam u tome. 1.12.2015. ostvarila sam svoj dugoočekivani san i otvorila svoj (ujedno i prvi!) doula obrt DOULA ANTONELA u Varaždinu.

Moram reći da je oko mene vladao skepticizam i nepovjerenje ali ja sam duboko u sebi znala koje su mi namjere i da sve to ima smisla, te hrabro odlučila i rekla “IDEM”. Osim što pratim žene u ovom posebno važnom periodu njihovog života, veliko mi je veselje i zadovoljstvo baviti se edukacijom i vođenjem Tečaja za trudnice o prirodnom porodu, te ostale edukativne radionice, druženja, programe podrške i slično, za mene je to veliki izazov ali smatram da na taj način mogu pomoći većem broju žena i sitnim koracima povratiti vjeru u žensko tijelo, žensku snagu i povjerenje u prirodni proces kao što je porod.

Od 23.05.2019. ponosno nosim titulu i porodne edukatorice, tj. certificirane voditeljice Tečaja za trudnice, edukacija koju sam završila u sklopu Erasmus 3P+ projekta Udruge RODA, u prvoj generaciji porodnih edukatorica u Hrvatskoj.

Kontinuirano se educiram, odlazim na sve konferencije, seminare i edukacije vezane uz trudnoću, porod i dojenje koje se odvijaju kod nas i u susjednim zemljama jer uvijek trebamo biti u tijeku sa novim znanstvenim saznanjima i upijati praktične savjete iskusnijih od nas.

Maja Sabolić

fizioterapeutkinja i doula

Fizioterapeutkinja sam, doula i mama dviju sretnih i zdravih djevojčica.

Kroz svoj rad u Sani pružam kvalitetnu podršku mami nakon porođaja, a koja se temelji na neuroznanosti, izgradnji podrške i vraćanje tradiciji gdje se žena slavi kao majka.

Za vrijeme babinja tu sam uz tebe, slušam te u tvojim željama, potičem te da razumiješ potrebe svoje bebe i omogućavam ti da brineš za svoje potrebe.

Educiram roditelje kako bi se uspješno snašli u novoj ulozi te kako bi znali pružiti razvojnu podršku svom djetetu. Kroz tehnike baby handlinga, masaže, razvojnih igara te kvalitetnog provođenja vremena s bebom, bit ćete sigurni kako stvoriti zadovoljnu obitelj kakva zaslužujete biti.

U slučajevima narušenog zdravlja vas i vašeg djeteta, kroz metode manualnih terapija i terapijskih vježbi pomažem vam da uspostavite ravnotežu organizma.

Broj Zaposlenih
13
Zadovoljnih Pacijenata
4000+
Ozbiljni Slučajevi
2500