Erika Spirić, bacc.obs.

#
Kontakt podaci
Email spiric01@gmail.com
Phone +385 91 517 0650
Dostupnost
pon -pet 07:00 - 21:00
subota po dogovoru

Erika Spirić

bacc.obs.

Od 2016. u mirovini. Prije mirovine sam radila 42 godine u rađaonici varaždinskog rodilišta, od 1983. kao glavna primalja.

Osnovala sam Tečaj za roditelje 2003. u varaždinskoj bolnici i do umirovljenja bila jedan od predavača. Nakon umirovljenja nastavljam aktivno informirati buduće roditelje kao predavač na tečaju Radionica fiziološkog porođaja i babinja u Varaždinu i u Udruzi Maja u Čakovcu, te na trudničkim tečajevima koje organizira Hrvatska komora primalja.

Cijeli svoj radni vijek se zalažem za: promicanje humanizacije porođaja, zalaganje za informirani izbor budućih roditelja o mjestu i načinu rađanja primaljsku skrb jedan na jedan, koja bi pružila maksimum sigurnosti i udobnosti rodilji u fiziološkom porođaju zalaganje i aktivno uključivanje u projekt bolnica prijatelj djece zalaganje i aktivno uključivanje (ispred HKP) u projekt bolnica prijatelj majki kao glavna primalja usmjeravala sam primalje prema humanijem pristupu porođaju, brinula o nabavci pomagala koje će rodiljama olakšati porođajne bolove, a bez upotrebe lijekova usmjeravala sam primalje na provođenje kontakta koža na kožu kao najboljeg početka života novorođenčeta

U svom sam radu sve to primjenjivala, a primjenjujem i dalje kroz edukaciju žena, jer duboko vjerujem u snagu ženskog tijela i mogućnost porođaja na najljepši i najhumaniji način koji se može desiti u svakom rodilištu, a da pritom ne treba kupovati modernu tehnologiju i skupe lijekove, već samo biti uz rodilju i davati joj ljubav i pažnju u porođaju, jer je to sve što ona tada treba.