04.09. obilježava se svjetski dan spolnog zdravlja kroz kampanju „Nema maženja bez paženja” naše suradne ustanove HZJZ u sklopu poučnog projekta Živjeti zdravo.

Želite sretan i siguran spolni život, roditeljstvo u željenoj dobi i zaštitu od neželjenih posljedica kao što su spolno prenosive bolesti i neplanirana trudnoća, pametno se brinte o svom spolnom zdravlju jer je ono važno. Znanjem čuvate svoje i tuđe zdravlje.

Koliko ste zapravo upoznati sa svojim spolnim zdravljem i koliko otvoreno o njemu razgovarate? Kako ga zaštititi i koje posljedice nosi nebriga o spolnom zdravlju na Vaše opće zdravlje? I na kraju, gdje se i na koji način možete više o svemu informirati?

Prvi Svjetski dan spolnog zdravlja najavljen je upečatljivom temom „Pričajmo o tome!“ koja je označila početak višegodišnje kampanje razbijanja straha i tabua vezanih za teme o spolnom zdravlju.

Unatoč velikim napredcima suvremenog društva, spolno zdravlje se i danas često smatra tabu temom. Tu činjenicu se želi promijeniti i uključiti cijelu populaciju u otvoreni i iskreni razgovor o spolnom zdravlju.

Zato se ove godine u obilježavanje Svjetskog dana spolnog zdravlja uključuje i Hrvatski zavod za javno zdravstvo kroz kampanju „Nema maženja bez paženja“ u sklopu poučnog projekta Živjeti zdravo.

Cilj obilježavanja je skretanje pozornosti svih generacija i pojedinaca, bez obzira na spolnu orijentaciju, na odgovorno spolno ponašanje kako bi se zaštitilo vlastito zdravlje, ali i zdravlje partnera.

Ovoj online inicijativi pridružit će se i brojne osobe iz javnog i društvenog života i na taj način podržati Svjetski dan spolnog zdravlja.

Pridružite se i Vi klikom na https://www.facebook.com/zivjetizdravo.hr

Stručnjaci će biti dostupni od 11 do 14 sati u digitalnom savjetovalištu na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo i odgovarati na sva Vaša pitanja u vezi spolnog zdravlja.

Više o kampanji na: https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/nema-mazenja-bez-pazenja-4-rujna-obiljezava-se-svjetski-dan-spolnog-zdravlja/

RADNO VRIJEME: OD PONEDJELJKA DO PETKA 07:00 - 22:00 SATA.

Poliklinika Adarta