U krioterapiji se tekući dušik koristi za uklanjanje izraslina na koži, kao što su virusne bradavice, kondilome, fibromi, keratoze pa i liječenje tumora bazalnih i pločastih stanica u ranoj fazi.

Liječnik će primijeniti tekući dušik (-196°C) pomoću kriospreja u trajanju od nekoliko sekundi . Cilj je brzo smrzavanje kože, a zatim joj dopustiti da se polako odmrzne kako bi izazvalo maksimalno uništenje ciljanih stanica kože. U nekim slučajevima može biti potrebno ponavljati zahvat, svakih nekoliko tjedana, do potpunog izlječenja zahvaćenog djela tijela.

Što prvo treba učiniti prije zahvata krioterapije?
Liječnik će progledati povijest bolesti pacijenta te proučiti tvorbu na kojoj treba biti izvršen zahvat.
Nije potrebna posebna priprema za krioterapiju, preporuča se na dan zahvata izbjegavati nanošenje lokalnih pripravaka na to mjesto. Područje za liječenje mora biti čisto i suho, ali nije nužno da bude sterilno.

Kada je preporučljiva krioterapija?
Krioterapija se može koristiti za liječenje kožnih izraslina (bradavice, kondilomi, fibromi i keratoze) pa i karcinoma bazalnih i pločastih stanica u ranoj fazi.

Zašto krioterapija?
Krioterapija je minimalno invazivni zahvat sa minimalno nuspojava i brzim cijeljenjem kruste koja nakon zahvata može ostati. Epitelizacija kože je baš zbog minimalne invazivnosti krioterapije, brza sa minimalnim ožiljcima.

Leave a Reply

RADNO VRIJEME: OD PONEDJELJKA DO PETKA 07:00 - 22:00 SATA.

Poliklinika Adarta