, Poliklinika Adarta — OB | GYN | LAB » NEW LIFE – Formula za trudnice i dojilje
Novosti

NEW LIFE – Formula za trudnice i dojilje

Ono što svaka mama treba – Multiformula za trudnice i dojilje
Multivitamini i minerali sastavljeni u skladu sa specifičnim potrebama trudnica i dojilja, prirodnog porijekla i visoke biološke učinkovitosti.

Jedan od najvažnijih preduvjeta u prehrani trudnica i dojilja je stalan dotok potrebnih količina vitamina i mineralnih tvari. Optimalne količine vitamina nužne su za zdravlje majke i pravilan razvoj djeteta. Ovo se naročito odnosi na vitamine grupe B, u kojoj istaknutu ulogu ima folna kiselina, nužna za razvoj posteljice i oplođene jajne stanice.
Folna kiselina
štiti od nastanka nekih urođenih razvojnih anomalija, potrebna je za sintezu nukleinskih kiselina (RNA i DNA), te potiče stvaranje mlijeka.
Vitamin C
je vitalno važan za nesmetano funkcioniranje imuniteta i enzimskog sustava, kao i za izgradnju hrskavice, kolagena (vezivnog tkiva) i kostiju.
Kalcij
sprečava propadanje i kvarenje zuba za vrijeme trudnoće, a tijekom dojenja pospješuje stvaranje mlijeka. Kod dojilja su potrebe za mnogim vitaminima i mineralima veće nego kod trudnica, zbog zadovoljenja potreba svog organizma i stvaranja punovrijedne hrane (mlijeka) za dijete. Ukoliko majka dojilja, koja i sama pati od manjka željeza ili drugih esencijalnih nutrijenata, ne može bebi osigurati potrebnu količinu istih putem mlijeka, proizlazi da hranjenje majčinim mlijekom još uvijek nije jamstvo da beba dobiva sve potrebne vitaminsko-mineralne sastojke.
Tu se, prije svega, misli na sadržaj željeza. Studije pokazuju da se negativan utjecaj manjka željeza na inteligenciju djeteta, a koji se javlja u periodu dojenja ispod godine dana, ne može u potpunosti otkloniti kasnijom nadoknadom željeza. Potrebe trudnica za željezom dvostruko su veće u odnosu na ostale žene u reproduktivnoj dobi i iznose 2.5-3.0 mg željeza dnevno. Dobro sastavljena, pravilna prehrana sadrži oko 6 mg željeza na svakih 1000 kalorija, od čega se apsorbira samo oko 10%  unesene količine. To bi značilo da dnevno treba unijeti između 5000 i 7000 kalorija za zadovoljenje potreba za željezom, što predstavlja količinu hrane koju je skoro nemoguće pojesti.
Kod planiranja trudnoće korisno je pripremiti organizam suplementiranjem esencijalnih hranjiva barem nekoliko mjeseci prije začeća, jer oni mogu spriječiti nastanak raznih poremećaja tijekom trudnoće.

Doziranje: 1 do 2 tablete dnevno uz obrok ili prema preporuci liječnika.

PAKIRANJE :   120 tableta.
Naručite svoj New Life po cijeni od 98kn.   Nazovi odmah: 095 490 0756 ili  Naruči putem web-shopa>
Dostava: CityExpress u roku 24-48h na vašu adresu.

Svi CaliVita proizvodi imaju dozvolu od FDA (Food and Drug Administration) – krovne svjetske organizacije za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda, posjeduju GMP certifikat, te su svi dodatno ispitani i odobreni od strane ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

S velikom radošću Vas obavještavamo kako je u ponudi Poliklinike Adarta od sada i djelatnost pedijatrije, dermatologije, centra za ultrazvuk te dječje i adolescentne psihologije, sa svim testovima koje pokrivaju tu dob. Pod vodstvom vms. Petre Novak, uz dosadašnje djelatnike dr. Ivu Bilopavlovića (ginekologija), dr. Ivanu Risek (ginekologija), dr. Aleksandra Jukića (ginekologija) od sada preglede […]

Nove djelatnosti u Poliklinici Adarta

10.02.2019.

S velikom radošću Vas obavještavamo kako je u ponudi Poliklinike Adarta od sada i djelatnost pedijatrije, dermatologije, centra za ultrazvuk te dječje i adolescentne psihologije, sa svim testovima koje pokrivaju tu dob.
Pod vodstvom vms….

SHIATSU I BOL

1.09.2015.

 

Piše: Jelena Krajcer Shiatsu praktičarka Shiatsu škola Hrvatska

Milijuni ljudi se svakodnevno susreću s različitim vrstama tjelesne boli. Boli nas zub, glava, leđa, želudac i tako, čini…

Shiatsu tretman – iscjeljujući dodir

19.05.2015.

Piše: Jelena Krajcer

Shiatsu tretman traje oko sat vremena i uključuje uvodni razgovor, dijagnostiku, sam tretman i savjetovanje na kraju. Izvodi se na posebnoj strunjači na podu, a primatelj tretmana je obučen u udobnu pamučnu…