Novosti

Tečaj za trudnice Poliklinika Adarta

Tečaj za trudnice “Priprema za prirodnu trudnoću, porod, dojenje i roditeljstvo”

 

 

Edukacija se temelji na dosadašnjim održanim radionicama za trudnice, te je proširen sadržajem za kojim se pokazao znatni interes. Htjeli smo napraviti sveobuhvatnu edukaciju za trudnice i buduće roditelje, kroz malo dulji period trudnoće.

Samim time obuhvatili smo period trudnoće i najčešće tegobe sa kojima se u trudnoći susretne svaka trudnica.

Posebno smo se posvetili samom porodu, upoznavanju načina na koje tijelo funkcionira kroz porod, koktelu hormona koji reguliraju sam čin poroda, trudnoće i dojenja, porodnim dobima. Naučiti ćete kako sam porod može započeti, kako napreduje te kako može završiti. Također, govoriti ćemo o važnosti kontakta koža na kožu neposredno nakon poroda, kasnog podvezivanja pupkovine ili pohrane matičnih stanica, te o prvom podoju još u rađaoni.

Rutine u rodilištu te ljudska prava koja svaka žena ima u trudnoći a posebno u porodu, proći ćemo kroz koncept plana poroda i zbog čega nam je on veoma važan u ostvarivanju tih prava i pripremi za ono što nas u porodu očekuje kao dio individualne pripreme.

U praktičnom dijelu tečaja, posvetili smo se tome da Vas naučimo kako koristiti svoje tijelo tijekom normalnog i urednog poroda, koje položaje možete zauzimati, što sve u rađaoni možete i na koji način koristiti, te će Vas fizioterapeutica upoznati sa tehnikama disanja kroz porođajna doba i u fazi izgona, te kako osvjestiti snagu svojeg tijela i mišića koji su nam potrebni u porodu.

Poseban dio tečaja je edukacija o dojenju i svemu što Vas čeka nakon poroda u vezi dojenja, što smatramo iznimno bitnim za uspješniji i lakši početak i uspostavu dojenja. Mitovi i istine o dojenju, praktični savjeti u vezi položaja prilikom dojenja, hvata dojke, njege bradavica, najčešćih komplikacija prilikom dojenja, skokova u razvoju i sl. Također, progovaramo o važnosti podrške okoline i partnera u tom posebno osjetljivom periodu života svake žene.

Tečaj zaokružujemo cjelinom o brizi za novorođenče, što nam je od opreme za dijete zbilja potrebno, što pripremiti, koristima i prednostima platnenih pelena, koristima i prednostima nošenja djece i odabiru najbolje nosiljke za svoje dijete (babywearing-u), zajedničkog spavanja, o babyhandlingu (pravilnom rukovanju sa bebom) te o koristima masaže novorođenčeta.

Tečaj organizira obrt Doula Antonela, iz Varaždina, pod vodstvom certificirane porodne i postpartum doule Antonele Brajković Cesar CD(DONA), te suradnicama: Erika Spirić (primalja), Sanja Hajdin (majka savjetnica za dojenje), Petra Rok (fizioterapeutica), Maja Sabolić (fizioterapeutica), Ivana Domislović (nutricionistica), Gracia Petek (aromateraputkinja).

Tečaj za trudnice Poliklinika Adarta

20.03.2019.

Tečaj za trudnice “Priprema za prirodnu trudnoću, porod, dojenje i roditeljstvo”

 

 

Edukacija se temelji na dosadašnjim održanim radionicama za trudnice, te je proširen sadržajem za kojim se pokazao znatni interes. Htjeli smo napraviti…

Nove djelatnosti u Poliklinici Adarta

10.02.2019.

S velikom radošću Vas obavještavamo kako je u ponudi Poliklinike Adarta od sada i djelatnost pedijatrije, dermatologije, centra za ultrazvuk te dječje i adolescentne psihologije, sa svim testovima koje pokrivaju tu dob.

Pod vodstvom vms….

Shiatsu i bol

01.09.2015.

Milijuni ljudi se svakodnevno susreću s različitim vrstama tjelesne boli. Boli nas zub, glava, leđa, želudac i tako, čini se, u nedogled. Naučeni smo živjeti s boli, smatramo ju normalnim stanjem i sve se…

Shiatsu tretman – iscjeljujući dodir

19.05.2015.

Piše: Jelena Krajcer

Shiatsu tretman traje oko sat vremena i uključuje uvodni razgovor, dijagnostiku, sam tretman i savjetovanje na kraju. Izvodi se na posebnoj strunjači na podu, a primatelj tretmana je obučen u udobnu pamučnu…

SHIATSU – Povratak ravnoteži

31.03.2015.

Piše: Jelena Krajcer

Podrška zdravlju, vraćanje vitalnosti, svjesni dodir, pokret, pritisak (palcem, dlanom, laktom, koljenom,stopalom), jin – jang, tretiranje energetskih meridijana…samo su neki od pojmova kojima možemo opisati tehniku rada na tijelu poznatu kao –…