Novosti

Test otkrivanja prijevremenog prsnuća plodovih ovoja

Test je brzi i neinvazivni te pomaže u otkrivanju prijevremenog prsnuća plodovih ovoja kod trudnica sa znakovima i simptomima koji moguće ukazuju na navedeno stanje. Omogućuje jednostavno, precizno i pravovremeno dijagnosticiranje koje omogućuje liječnicima ginekolozima poduzimanje odgovarajućih mjera za sprječavanje komplikacija.

Test ne zahtijeva ispitivanje spekulima i posebno otkriva placentarni protein mikroglobulin-1 (PAMG-1) u amnionskoj tekućini. Uzorak se uzima sterilnim brisom koji se ubacuje 5-7 cm u rodnicu, te se štapićem minutu vrti kako bi se uzeo uzorak. Jasni rezultat “Da / Ne” može se pročitati za nekoliko minuta.

Test pomaže u dijagnostici prijevremenih prsnuća plodovih ovoja (ROM). Preuranjeni ROM pojavljuje se u otprilike jednoj od deset trudnoća i predstavlja glavni čimbenik kako prije, tako i nakon porođajnih komplikacija.

Ako se ruptura amnionske vrećice koja rezultira istjecanjem tekućine ne otkrije i ne liječi se pravodobno i točno (u roku od 24 sata od nastanka rupture), može doći do infekcije i drugih ozbiljnih komplikacija za novorođenče i majku.

Dijagnoza puknuća plodovih ovoja od presudnog je značaja u bilo kojem razdoblju trudnoće za brzu hospitalizaciju i pravovremeno i pravilno liječenje.

  • prema objavljenim podacima točnost testa je ~ 99% *
  • Otkriva PAMG-1 marker proteina
  • Daje rezultate u roku od nekoliko minuta
  • Ne zahtijeva ispitivanje spekulima
  • Nema gestacijsko ograničenje

Test otkrivanja prijevremenog prsnuća plodovih ovoja možete obaviti u poliklinici Adarta.

Ukoliko sumnjate na istjecanje plodove vode stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Adarta team

Leave a Reply

RADNO VRIJEME: OD PONEDJELJKA DO PETKA 07:00 - 22:00 SATA.

Poliklinika Adarta