Novosti

Za ljepotu koja dolazi iznutra

Prirodna regeneracija

Koža je najveći organ koji nas štiti od mehaničkih i kemijskih ozljeda, sprječava ulazak bakterija u tijelo te izlučuje štetne i otpadne tvari, a pad kvalitete kože često je odraz pogoršanja zdravstvenog stanja i neuravnotežene prehrane.

Ubrzan ritam života i stres ponekad nam ne dopuštaju da se u potpunosti posvetimo zdravoj i uravnoteženoj prehrani, a nedostatak ključnih nutrijenata prvo se odražava na kvaliteti i blistavosti tena te lomljivosti kose. Ozljede zarastaju sporije, koža brže stari, a kosa gubi volumen i prirodan sjaj – a sve zbog manjka hranjivih tvari u organizmu.
Stoga je izrazito važna redovita opskrba tijela hranjivim tvarima zbog prirodnih procesa obnove koji se u tijelu odvijaju neprestano, a brzina i uspjeh regeneracije kože ovise upravo o nutrijentima koje joj osiguravamo.

Što utječe na rast i kvalitetu kose, kože i noktiju?

Nepravilna i loša prehrana, stres, nedostatak sna, hormonske promjene, nagli gubitak težine, obiteljska anamneza, lijekovi, anemija.
Tajna njegovane kože, kose i noktiju ne leži isključivo u upotrebi kozmetičkih proizvoda i preparata, već i u načinu života i odgovarajućoj prehrani.
Ljepota dolazi iznutra, stoga je važno tijelu osigurati esencijalne nutrijente i potrebne vitamine – jedino će zdrav organizam uspjeti ključne nutrijente dopremiti sve do kože.

 

Što treba koži, kosi i noktima?

Za zdravu kožu svježeg izgleda potrebni su: održavanje kolagenske strukture kože, potpora vitalnih funkcija kože i zaštita od slobodnih radikala.
Za bujnu i zdravu kosu moguće je osigurati potpomaganje rasta kose, sprječavanje opadanja kose i jačanje strukture kose.
Za lijepe i čvrste nokte postoji podrška rasta noktiju i dobre kvalitete strukture noktiju.

Merz Spezial dražeje prvi su izbor za lijepu kosu, kožu i nokte u kategoriji dodataka prehrani.

Ljepota kože, kose i noktiju započinje u dubljim slojevima kože. Tu su najmanje krvne žile − kapilare − koje opskrbljuju kožu kisikom i mikronutrijentima.

Prednosti Merz Spezial dražeja

Merz Spezial dražeje posebno su osmišljene za svježu, zdravu kožu, snažnu, sjajnu kosu i lijepe, čvrste nokte:

  • sastojci u Merz Spezial dražejama odabrani su kako bi osigurali odgovarajuće hranjive tvari, u ispravnim omjerima, za potporu prirodnim biološkim procesima
  • sustav mikrotargetiranja učinkovito prenosi hranjive tvari u kapilare i do ciljnih mjesta te pomaže tijelu da funkcionira najbolje što može.

Znanstveno je dokazano da je nakon 6 mjeseci uzimanja Merz Spezial dražeja:

  • koža manje hrapava za 43 % i smanjena je suhoća kože za 78 %
  • kosa zdrava i jaka – zabilježeno je smanjenje distrofične kose za 74%, brži rast kose te je kosa znatno deblja i izdržljivija.

Koji su ključni sastojci Merz Spezial dražeja?

1. Biotin, folna kiselina, vitamini B: potrebni su za stvaranje krvi, a korijen kose i nokta opskrbljuju hranjivim tvarima; biotin doprinosi održavanju normalnih noktiju i kože.

2. Željezo i cink: željezo je potrebno za stvaranje krvnih stanica i hemoglobina, cink potiče proizvodnju stanica, rast tkiva i obnavlja ozlijeđena tkiva.

3. Vitamini A, C, E: vitamin A sadrži betakaroten, koji je nužan za strukturu i funkcioniranje kože, vitamin C potreban je za stvaranje kolagena, koji daje koži snagu i elastičnost i zajedno s vitaminom E štiti kožne stanice od oksidativnih oštećenja.

4. Skupina B-vitamina: ubrajaju se također folna i pantotenska kiselina – moćni par direktno odgovoran za ujednačen i mladolik ten, bez kojih bismo o lijepoj koži mogle samo sanjati.

Važnost folne kiseline vidljiva je ne samo u sintezi aminokiselina poput glutaminske, koja je presudna za rast i reprodukciju stanica te pravilno funkcioniranje živčanog sustava, već i u tretiranju akni i znakova starenja. Kombinacija folne kiseline i antioksidansa dokazano može ublažiti nepravilnosti tena, održati stupanj vlažnosti kože i spriječiti dehidraciju, čime direktno utječe na njezinu elastičnost, čvrstoću i otpornost.

Prvi rezultati vide se nakon najmanje tri tjedna korištenja. Koži je potrebno gotovo mjesec dana za potpunu obnovu, kosa raste oko jedan centimetar mjesečno, a nokti jedan milimetar tjedno. Merz Spezial dražeje treba koristiti 2 do 3 mjeseca u dvije godišnje „kure“ kako bi se postiglo vidljivo i dugotrajno poboljšanje u strukturi kože, kose i noktiju.


Za više informacija, stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš Adarta team!

RADNO VRIJEME: OD PONEDJELJKA DO PETKA 07:00 - 22:00 SATA.

Poliklinika Adarta