Masaža bebe

Masaža bebe

Masaža bebe

Pritiskom na određene točke vršimo stimulaciju na psihoneuroimunološki sustav. Dijete se opušta.

Istina je kad se kaže da dodir pun ljubavi i razumjevanja zacijeljuje. Kao što je nama potreban da bi se riješili stresa, nelagodnosti i boli, tako se i to malo biće oblikuje i pokušava se kroz našu brižnost naučiti nositi sa stresom i boli.

Taktilni osjet razvija se između 8 i 12 tjedna u fetusnom razdoblju. Beba prvi puta osjeća određeni pritisak na svoje tijelo kada se probija kroz porođajni kanal, a od tog trenutka dodir je važan vid života. Zagrljaji, dodiri i milovanja za dijete su emocionalna hrana.

Masaža primaturusa Putem masaže bebi poboljšavamo cirkulaciju, pospješujemo izmjenu tvari, poboljšavamo fleksibilnost, pomaže se probavi posebno kod kolika ili zatvora, pojačava imunološki sustav. Bebe koje su masirane otpornije su na različite viroze, motorički bolje napreduju, češće su u interakciji s roditeljem, više se smiju, manje plaču, dok su roditelji vještiji u prepoznavanju dječjih potreba.

Naučite sve o različitim podražajima na taktilne receptore. Upoznajte se s osnovnim masažnim tehnikama i refleksnim zonama. Ublaživanjem određenih tegoba i simptoma kod beba te različitim nježnim pritiscima na tijelo.

Kroz ove radionice naučit ćete osnovne tehnike masaže s kojima ćete umiriti i uspavati bebu, graditi bliskost, pružati osjećaj ljubavi i sigurnosti što je nužno za zdravi rast i razvoj svakog pojednica. Studije su pokazale kako su mame zadovoljnije učenjem novih vještina kao što je masaža bebe, osjećale su se povezanije sa svojom bebom.

Masažom i nošenjem sprječavamo razvijanje postporođajne depresije i Dodatno sam se usavršavala na području manualne terapije i neurološke terapije. Kroz svoje obrazovanje stekla sam neke od masažnih tehnika švedske masaže, sportske, limfne drenaže, vezivno-tkivne tehnike, osnove “tui-na” rad na meridijanima i osnove ayurvedske masaže za bebe. Naučene vještine primjenjujem na svojim kćerima i klijentima u svrhu održavanja zdravlja ili ublažavanju simptoma, anksioznosti, te ublažavamo simptome iscrpljenosti i stresa kod transformacije u majčinstvo.