Dermatologija i venerologija

Liječenje akni

Liječenje akni

Akne su poremećaj pilosebacealnog folikula u smislu upale i kolonizacije bakterija i najčešća su dermatološka bolest.

Pregled mladeža

Pregled mladeža

Pregled madeža specijaliste dermatovenerologa je od presudne važnosti za isključenje abnormalnosti madeža.

Bradavice i meki fibromi

Bradavice i meki fibromi

Bradavice i meke fibrome uspješno liječimo zahvatima kao što su:  krioterapija, elektrokoagulacija, kirurško odstranjivanje kiretažom itd.

Kondilomi ili spolne bradavice

Kondilomi ili spolne bradavice

Ove promjene na koži koje su uzrokovane HPV virusima određenog genotipa, su najčešće spolno prenosive bolesti današnjice.

Liječenje bolesti vlasišta

Liječenje bolesti vlasišta

Za svaku od bolesti vlasišta postoje određeni terapijski algoriram zato je potrebno postaviti pravilnu i točnu dijagnozu od strane dermatologa kako bi liječenje bilo uspješnije.

Pregled, dijagnostika i terapija bolesti noktiju

Pregled, dijagnostika i terapija bolesti noktiju

Zadebljanje nokta, promjena boje, lomljivost znakovi su da nokat nije zdrav.

 

Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis predstavlja kroničnu, upalnu, recidivirajuću kožnu bolest praćenu svrbežom koja se manifestira u ranoj dječjoj dobi, često je povezana s povišenim razinama imunoglobulina E (IgE) u serumu, osobnom ili obiteljskom anamnezom o postojanju alergija tipa I, alergijskog rinitisa ili astme.

ALOPECIJA

ALOPECIJA

Alopecia areata, također poznata kao točkasta ćelavost, je stanje u kojem se gubi dlaka s nekih ili svih dijelova tijela. Često rezultira s nekoliko ćelavih pjega na vlasištu, svaka veličine kovanice.

SEBOREJA ILI SEBOROIČNI DERMATITIS

SEBOREJA ILI SEBOROIČNI DERMATITIS

Seboreja je kronična upala kože na mjestima gdje su žlijezde lojnice najbrojnije i najgušće: vlasište, obrve, koža lica – između nosa i usta, koža oko pupka, središnji dijelovi prsnog koša, leđa, područje prepona i anusa.

Seboroični dermatitis javlja se u oko 2-5% ukupnog stanovništva. Dobne skupine u kojima se najčešće javlja su dojenčad do 3. mjeseca života, odrasli, ali i kod starijih osoba. Bolest je nešto češća u muškog roda.

Hijaluronski fileri i Botox u Adarti!

Hijaluronski fileri i Botox u Adarti!

Starenje kože povezano je i s gubitkom vlažnosti kože. Ključna molekula koja sudjeluje u vlažnosti kože je hijaluronan ili hijaluronska kiselina (HA), s jedinstvenom sposobnošću vezanja i zadržavanja molekula vode. Sve ubrzanijim ritmom života, na žalost imamo sve manje vremena za sebe i svoje zdravlje, pa nam samim time pati i koža, što se najviše očituje sve ranijom pojavom sitnih bora.

KRIOTERAPIJA

KRIOTERAPIJA

U krioterapiji se tekući dušik koristi za uklanjanje izraslina na koži, kao što su virusne bradavice, kondilome, fibromi, keratoze pa i liječenje tumora bazalnih i pločastih stanica u ranoj fazi.

Atletsko stopalo

Atletsko stopalo

Gljivična infekcija stopala (atletsko stopalo, u medicini poznato kao tinea pedis) je izraz za infekciju kože na stopalu ili nožnim prstima koju uzrokuje skupina gljivica pod nazivom dermatofiti. Oni se razvijaju u toplim i vlažnim okruženjima poput garderoba, tuševa, cipela i čarapa, pa uz cjelodnevno nošenje zatvorene obuće te pojačano znojenje mogu dovesti do razvoja učestalih infekcija.