Prva posjeta psihologu

Prva posjeta psihologu

Prva posjeta psihologu

Održavanje tjelesne ili zubne higijene svakome je uobičajeno, kao što su i povremeni odlasci liječniku ili zubaru normalni oblici prevencije raznih bolesti i oboljenja.

Međutim, mentalna higijena – odlasci stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja (što su i psiholozi) još uvijek su nedovoljno društveno prihvaćeni te im u startu pristupamo sa skepsom i strahom.

Danas je razumijevanje djetetova unutarnjeg svijeta, odnosno načina na koji dijete razmišlja i osjeća, težak i zahtjevan zadatak. Najbolji način da saznate je li baš psiholog onaj koji može pomoći vašem djetetu je da pitate!

Naš tim psihologa znat će procijeniti koju vrstu podrške treba vaše dijete/obitelj ili trebate li ju uopće. Oni su spremni odgovoriti na sva pitanja koja imate! Ukoliko se dvoumite o uključivanju psihologa, naš je savjet da nas kontaktirate te dogovorite inicijalne konzultacije.

Na konzultacijama roditelji mogu u sigurnoj i podržavajućoj okolini zajedno sa stručnjakom opisati trenutne poteškoće i dvojbe, dobiti grube smjernice i preporuke o postupanju, te dogovoriti eventualni daljnji plan procjene/tretmana.

Ono što razlikuje ADARTA tim kvaliteta je pružene usluge te individualan pristup svakom djetetu i situaciji!