Razgovor s dječjim psihologom

Razgovor s dječjim psihologom

Razgovor s dječjim psihologom

Mentalno zdravlje definira kako se osjećamo, mislimo i ponašamo kada se susretnemo sa usponima i padovima u našim svakodnevnim životima. Naši najmlađi i adolescenti posebno su osjetljivi na promjene i stres u okolini koja ih okružuje.

Kao roditelj, Vi svoje dijete poznajete bolje od ikoga drugog. Upravo zato su Vaše mišljenje i zapažanja neizostavan dio u stvaranju najboljeg plana mentalnog zdravlja Vašeg djeteta. Ukoliko ste primijetili promjene u razmišljanju, osjećajima i ponašanju Vašeg djeteta, nemojte dvojiti – obratite nam se s punim povjerenjem i zajedno sa stručnom osobom pronađite odgovore na pitanja koja Vas muče!

Dječji psiholog je za Vas i Vaše dijete zato tu! Za djecu i mlade problemi mentalnog zdravlja jednako su značajni kao i problemi tjelesnog zdravlje te se prema njima treba odnositi uzimajući to u obzir. Primjerice, padne li naše dijete i zadobije porezotinu, sigurno ne bismo na to zažmirili i ponašali se kao da je sve u redu, već bismo čim prije potražili pomoć liječnika – brzinom koju samo roditelj pun brige i ljubavi prema vlastitom djetetu može postići.

Jednako važno je tako postupiti primijetimo li emocionalne probleme naših najmlađih. Složit ćemo se da nije uvijek jednostavno donijeti pravu odluku kada su u pitanju naša djeca, stoga treba bez osjećaja srama i stigme potražiti te prihvatiti pomoć i podršku stručne osobe.

Nema apsolutno ništa loše u traženju psihološke podrške, upravo suprotno. Zapamtimo – i mentalno zdravlje je zdravlje, nemojmo ga zanemarivati! “Psihološki problemi mogu biti teži od onih tjelesnih jer se ne vide rane, masnice ni povišena temperatura, a dijete i dalje boli.” – Buljan Flander Nažalost, zapaža se uzlazni trend pojavljivanja mentalnih poremećaja kod djece i adolescenata, što posebno zabrinjava.

Rana identifikacija problema i nalaženje prikladnog tretmana može pomoći djeci da dosegnu svoj puni potencijal i može spriječiti razvijanje ozbiljnijih problema. Ne dozvolite da Vaše dijete pati – javite nam se s povjerenjem u Polikliniku Adarta, gdje Vas čekaju stručnjaci psiholozi, spremni pomoći u zdravom razvoju Vašeg djeteta!

Primijetili ste neuobičajenu povučenost Vašeg djeteta tijekom dužeg vremena, iznenadan osjećaj straha bez razloga – ponekad popraćen brzim otkucajima srca ili ubrzanim disanjem; drastične promjene u ponašanju, izbjegavanje hrane i/ili povraćanje? Prepoznajte upozoravajuće čimbenike narušenog mentalnog zdravlja te bez oklijevanja i srama potražite pomoć dječjeg i adolescentnog psihologa u Vašoj i našoj poliklinici.

Pomoć stručnjaka u oporavku može značajno doprinijeti kvaliteti života djeteta i cijele obitelji, s krajnjim ciljem razvoja djeteta u zdravu i samouvjerenu osobu – svjesnu svojih individualnih kvaliteta i mogućnosti.