Centar za ultrazvuk

Ultrazvuk dojki

Ultrazvuk dojki

Ultrazvuk dojki bezbolan je i neinvazivan dijagnostički postupak koji se koristi ultrazvučnim valovima u analizi strukture žljezdanog tkiva, odnosno u otkrivanju tkivnih abnormalnosti poput cisti ili različitih tvorbi u organu

Ultrazvučni pregled kukova bebe

Ultrazvučni pregled kukova bebe

Ultrazvuk kukova bebe siguran je i bezbolan test koji prikazuje stvarno stanje kukova. Istina je da su dječji kukovi netom nakon rođenja još uvijek nedovoljno razvijeni.

Ultrazvuk color doppler arterija i vena

Ultrazvuk color doppler arterija i vena

Ultrazvučni pregled je brza i pouzdana metoda prikaza tkiva i organa. Pogodna je za sve organe i tkiva osim kostiju te organa ispunjenih zrakom ili drugim plinom (želudac, crijeva).

Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk predstavlja bezbolan pregled štitne žlijezde, te uz klinički pregled i određivanje hormona štitnjače mora biti jedna od prvih dijagnostičkih pretraga štitnjače. 

Ultrazvuk abdomena

Ultrazvuk abdomena

S obzirom na brojnost i složenost struktura, rutinska pretraga abdomena ultrazvukom svodi se na pregled organa tzv. gornjeg abdomena.

UZV Testisa

UZV Testisa

Ultrazvuk testisa i skrotuma (mošnji) daje odličan uvid u strukturu testisa, epidimisa, krvnih žila u skrotumu te kože i potkožnih promjena. Ultrazvukom se mogu otkriti promjene u testisima koje su posljedica raka, upale, povrede.

UZV vrata

UZV vrata

Neke benigne lezije vrata, kao što su ciste, lipomi, karotidni tumori i hiperplastični limfni čvorovi, imaju tipičnu sonomorfologiju. Ultrazvuk ima stopu točnosti od oko 90%.

Vezani članci

UZV vrata

Autor/ica: Autor, 29.10.2019

Ultrazvuk, ako ga provodi iskusni specijalist, može se koristiti za procjenu mnogih patologija u području glave i vrata. Neke benigne lezije vrata, kao što su ciste, lipomi, karotidni tumori i hiperplastični limfni čvorovi, imaju tipičnu …

Ženske bolesti današnjice

Autor/ica: Autor, 22.05.2019

Rak dojke Rak dojke je najčešća zloćudna bolest žena u razvijenom svijetu, iako, vrlo rijetko, od raka dojke mogu oboljeti i muškarci. Manifestira se pojavom nove tvorbe u području dojke. Tumorske stanice se mogu odvojiti …

Samopregled dojki

Autor/ica: Autor, 22.05.2019

Samopregled dojki Stati ispred ogledala, staviti ruke na bokove, da se zategne koža i gledati možda kakve promjene na dojci, svaka žena poznaje svoje dojke i vrlo lako uoči kakvu promjenu, gleda se da li …